середу, 1 травня 2019 р.

Фільм тижня "Народжений стати королем", 2019, США, Великобританія




Великобританія. Режисер – Джо Корніш.

Фентезі, пригодницький, сімейний. 

              «Щасливі діти – успішна країна» рекомендує фільм для перегляду дітям з 10 років. Бажано, після перегляду, дорослим  провести бесіду з дітьми, знайти уособлення, символи та зробити висновки.  


Підказки від «Щасливі діти – успішна країна»:
Уособлення та символи:
ü Моргана та її бридкі, страшні, огидні воїни – підступність, мстивість, зло.
ü Чорні повзучі ліани – інтриги, брехливість, неправдиві слухи, наклепи, розповсюдження неправдивої інформації.
ü Екскалібур – благородність, сміливість, чесність, мужність, твердіть характеру.
ü Діти – невинність, чесність, незіпсованість.
ü Чарівник – непохитна віра, мудрість, чиста енергія.
ü Учні – маса, нездатна думати самостійно, яка очікує готових рішень їхнього лідера.
ü Директор школи – неоправдані цінності, підлаштування під сильного.



               Пригоди розпочинаються у Великобританії, в майбутньому, де люди не досягли нічого, але навчилися:
v Брехати.
v Обманювати.
v Лицемірити.
v Підлаштовуватись. В одному з епізодів директор школи сказала головному герою після того, як він захистив свого друга, натякаючи на те, що чесність, щирість не приведуть героя до успіху: «Те, як ви ведете себе зараз – формує ваше майбутнє. Вас чекає непросте життя. І воно стає важчим. В цій країні мільйонам дітей пощастило більше, ніж вам. Але світ не зміниться під вас. Це вам доведеться змінитися»
v Принижувати гідність молодших і слабших.
v Вирішувати справи за допомогою грошей або купи м'язів.
v Воювати.
v Захоплювати чужі території

               Одним словом – сприятливі умови для того, щоб зла відьма Моргана, уособлення помсти, ненависті, зла, лицемірства, яка спала століття у глибокому підземеллі, знову захопила світ і мала змогу розповсюджувати горе та страждання.              


               Символом боротьби  проти Темряви і Моргани є легендарний меч – Екскалібур, який сам вибирає лідера, незалежно від походження, статків, статусу. Важливі такі якості: чисте серце, хороші вчинки, сміливість, рішучість, лідерські здібності. І такий володар Екскалібура знаходиться. Це 12-річний хлопчик Алекс, який навчається у звичайній школі, де директор нав'язує несправжні цінності, а головним критерієм лідерства є фізична сила та наявність впливових і багатих  батьків. Наш герой ніяк не відносився ні до фізично сильних, ні до дітей багатих батьків, але мав гострий розум, чисте серце, цінував справжню дружбу! Він був обраний для боротьби з самою Морганою!

              Протягом фільму хлопчик Алекс проявляє сміливість, показує вміння дружити і об'єднує своїх шкільних ворогів задля перемоги над злом, вивчає давню літературу, вчиться відрізняти легенду від фактів. «Ми не можемо здатися, ми стільки разом пережили. Ти вистояв три ночі проти тисячі мерців, сотні воїнів, смертоносні у вогні, у яких шкіра шматками звисає. Ти привів нас. Зробив із ворогів – друзів, точно як в легенді про короля Артура. Ти витяг Екскалібур, все інше – не важливо. 

Ця книга, що ти лелієш, Олександре, не погана. Гарно оформлена, але вона не зовсім правдива. Запам'ятай, легенди – це слухи, перенесені через століття, написані і переписані, розказані, переказані. Буває, що багатими і власними, метою яких є тільки б утримати свою владу! 

Екскалібуру наплювати, хто твої батьки. Він вибирає не по праву народження, а по розуму і чистому серцю. Якщо твої легенди говорять інше, тоді варто їх переписати заново» «Ти король, Олександре, ти лідер, а не ведений! Все необхідне у тебе і так уже є!»

                Алекс  та його друзі дотримуються кодексу честі, бо  тільки так можна перемогти Моргану (ненависть, зло, мстивість, підступність)


               У фільмі є жахливі потвори Темряви, воїни Моргани, тому варто пояснити дітям, що, якби зло, брехня, ненависть, помста мали фізичну форму, то виглядали б потворними і огидними.


Приємного перегляду!


«Щасливі діти – успішна країна» рекомендує фільм для перегляду дітям з 10 років. Бажано, після перегляду, дорослим  провести бесіду з дітьми, знайти уособлення, символи та зробити висновки.  

http://kinotochka.club/10777-rozhdennyy-stat-korolem-2019.html

Немає коментарів:

Дописати коментар