понеділок, 23 березня 2015 р.

Як привчити дитину самостійно виконувати домашні завдання


1. Почніть із предмета, який найлегше дається вашій дитині, і не відповідайте на жодне із запитань, звернених до вас, доки завдання не буде виконане до кінця. Погляньте, чи є неточності, запропонуйте дитині самостійно їх виявити, намагайтеся уникати слова "помилка". Не висміюйте помилки своїх дітей!

2. Математика. Таблицю множення повісьте над робочим столом, у куточку відпочинку, вчіть за нею одночасно множити і ділити. Випереджайте програму школи, вивчіть всю таблицю. Навчайте читати задачі та уявляти те, про що йдеться в умові. Якщо дитина не може впоратися із задачею, то покажіть, як це можна зробити за допомогою наочності, моделі або прикладу розв"язання подібної задачі.

3. Читання. Спочатку дитина читає самостійно, потім переказує прочитане. Якщо вона перекаже певне місце тексту неповно, то порадьте їй прочитати текст повторно. Обов"язково читайте з дитиною книжки вголос, по черзі, а де можливо - у ролях.

4. Українська мова. Якщо у дитини виникають труднощі, виконайте з нею вправу усно, але не пишіть у підручнику ані букв, ані слів. Під час письмового виконання дитина ще раз усе пригадає. Вийдіть із кімнати, доки вона не виконає домашнє завдання.

5. Природознавство. Привчайте дитину навчатися не лише за підручником. Виписуйте для неї журнали, купуйте додаткову літературу, користуйтеся і навчайте дитину працювати з довідковими джерелами. Із періодичних видань робіть вирізки, а добірки за темами впорядковуйте за папками - це знадобиться їй у наступних класах.

Немає коментарів:

Дописати коментар